Blog

Θέτετε νέους στόχους για το 2019; Τι πρέπει να προσέξετε.

Κάθε τέλος και μια αρχή, ιδιαίτερα κάθε φορά που ένας χρόνος φεύγει και ξεκινά ένας επόμενος. Για αρκετούς από εμάς, η έναρξη της νέας χρονιάς σηματοδοτεί και τη διατύπωση στόχων που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον. Επειδή ωστόσο η θετικότητα, η επιθυμία και η αισιοδοξία έχουν πολλές εκφράσεις, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο αγχώδεις, προσέξτε τις παρακάτω παγίδες.

Η φαντασίωση ενός σημαντικού και ολοκληρωμένου στόχου για τον εαυτό, τη ζωή και την εργασία, είναι μια εξαιρετική παραγωγική φυσική διεργασία. Ο σχεδιασμός πλάνων με προσανατολισμό στην αλλαγή, την ανάπτυξη και την ωριμότητα, αποτελεί μια ικανότητα μέσω της οποίας εξελισσόμαστε.

Προσέξτε τους άπιαστους στόχους και τις υπερβολικές προσδοκίες.

Μπορεί η ανάγκη για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον να είναι ισχυρή, ωστόσο χρειάζεται αξιολόγηση των στόχων. Συχνά, οι άνθρωποι θέτουν πολλούς, μεγάλους και απαιτητικούς στόχους που δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν άμεσα. Αυτό οδηγεί σε μειωμένα αποτελέσματα, αυξημένη κόπωση και απογοήτευση με συνέπεια την παραίτηση. Χρειάζεται χρόνος και επίμονη προσπάθεια. Η περίοδος των εορτών δεν είναι πάντοτε και για όλους ευχάριστη και γεμάτη αγάπη. Αντίθετα, πολύ συνάνθρωποi μας μελαγχολούν, βιώνουν έντονο άγχος και στρες. Η συλλογική γιορτή αποτελεί συχνά έναν πυροδότη αρνητικών εσωτερικών αντιδράσεων. Εάν κανείς θέσει στόχους υπό αυτό το καθεστώς, τότε οι στόχοι θα καθρεφτίσουν υπερβολικές προσδοκίες που δεν μπορούν να επαληθευθούν.

Μερικές συμβουλές για όσους θέλουν να αξιοποιήσουν τον νέο χρόνο δημιουργικά.

  • Ορίστε στόχους για την επίτευξη των οποίων δίδετε χρόνο, σκεφτείτε συνολικά όχι μόνο την επόμενη χρονιά αλλά ένα πλάνο πενταετίας.
  • Υλοποιήστε κάθε στόχο βήμα-βήμα, θέτοντας στρατηγικά, μικρούς σταθμούς μέχρι τον τελικό προορισμό.
  • Επιλέξτε ανθρώπους που θα μπορέσουν να συντροφεύσουν την πορεία προς τους στόχους σας.
  • Μελετήστε προσεκτικά τις αξίες με τις οποίες επιθυμείτε να πορευθείτε. Σκεφτείτε τι είναι σημαντικό για εσάς, τι σας ενώνει με τους άλλους και τι σας χωρίζει.
  • Συμπεριλάβετε σε κάθε στόχο, χρονιά και βήμα, αγαπημένους ανθρώπους, εργαστείτε για τις τωρινές και μελλοντικές σχέσεις, προσφέρετε και λάβετε.

Καλή Χρονιά, με υγεία και αγάπη!

previousnext