Please select your page

Σχετικά με το blog

Ο Χαράλαμπος Πετράς γράφει για θέματα που οφορούν την ψυχική μας υγεία. Δηλαδη, την ψυχολογία μας, τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους, την σχέση με τον εαυτό μας, τους στόχους και την προσωπική μας ανάπτυξη. Σκοπός του είναι να δώσει μια νέα οπτική σε αυτά που θεωρούμε δεδομένα. Στα κείμενά του δεν θα βρείτε "περιπτώσεις" ανθρώπων με τους οποίους εργάστηκε, δεν θα βρείτε ανώνυμες αφηγήσεις πελατών του. Αυτά μένουν εκεί που ειπώθηκαν. 

Καλή ανάγνωση!


Blog Photos

therapy.jpg

Τα πιο διαβασμένα


Ο θυμός είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα και αποτελεί απάντηση σε ένα εξωτερικό ή εσωτερικό γεγονός που βιώνεται ως απειλή, παραβίαση, προσβολή, αδικία, ματαίωση, είναι μια φυσιολογική απάντηση σε γεγονότα τα οποία πληγώνουν ψυχικά και σωματικά.

Read more: Λίγα λόγια για τον θυμό ως συναίσθημα, έκφραση και πρόβλημα.


Πόσο πιστεύω στον εαυτό μου; Γνωρίζω αν έχω όσα απαιτούνται για να επικρατήσω στις προκλήσεις; Πώς το ξέρω ότι μπορώ να καταφέρω; Πώς απέκτησα τις γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται; Είμαι σίγουρος για την αποτελεσματικότητά μου μόνον στο τομέα εξειδίκευσής μου ή γενικά πιστεύω ότι μπορώ να επιτύχω σε οτιδήποτε αναλαμβάνω; Πώς επηρεάζει η αυτοπεποίθησή μου τις σχέσεις μου και τις αποφάσεις μου; Πόσο ανθεκτική είναι η αυτοπεποίθησή μου στην κριτική των άλλων; Τι με κάνει να πιστεύω σε μένα;

Read more: Μαθήματα αυτοπεποίθησης από την Ψυχοθεραπεία και τον Καβάφη.


Αρκετοί άνθρωποι πανικοβάλλονται όταν πρέπει να εκτεθούν σε άλλους, να παρουσιάσουν το έργο τους και να αξιολογηθούν. Καλλιτέχνες «μπλοκάρουν» μπροστά στο κοινό, «χάνουν» τα λόγια τους ή τρέμουν, αθλητές δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν για να αποδόσουν στους αγώνες. Υπάρχουν επαγγελματίες που εμφανίζουν έντονη εφίδρωση, ζάλη και σύγχυση όταν καλούνται να επιτύχουν σε μια συνέντευξη ή να υλοποιήσουν μια παρουσίαση. Όλοι τους, αντιμετωπίζουν το άγχος επίδοσης.

Read more: Tι είναι το άγχος επίδοσης και πώς να το αντιμετωπίσετε!


Με την άνθιση της σύγχρονης Ψυχοθεραπείας και την διάδοσή της στην κοινωνία, η έννοια της πλήρους και άνευ όρων αποδοχής, και της αγάπης χωρίς όρια, έχει κυριαρχήσει σε άρθρα και περιοδικά. Ψυχολόγοι και άλλοι, αρθρογραφούν για την αξία της αποδοχής, ωστόσο, η ουσία της παρερμηνεύεται στο βωμό της εκλαϊκευσης. Αν δε βάλουμε όρια στον εαυτό και τη ζωή μας, θα κυριαρχήσουν ο εγωκεντρισμός και η εξάρτηση. Η αποδοχή λοιπόν, έχει και τα όριά της.

Read more: Η αποδοχή έχει και τα όρια της! Σκέψεις για την αγάπη δίχως όρια..


Ο εσωτερικός μας διάλογος είναι μια συνεχής διεργασία αναστοχασμού και ενδοσκόπησης που συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, στη βιωματική γνώση, την αυτοβελτίωση και εν τέλει στην αυτογνωσία και την ενδυνάμωση. Δεν πρόκειται για κάποια μυστηριακή, απόκρυφη ή απευθυνόμενη σε λίγους διαδικασία αλλά μια από τις ανώτερες λειτουργίες του ανθρώπινης συνειδητής και ασυνείδητης σκέψης.

Read more: Ο εσωτερικός μας διάλογος είναι ο δρόμος για την αυτογνωσία.


Ατομική Ψυχοθεραπεία & Ενδυνάμωση

Ατομικές συνεδρίες κατόπιν ραντεβού.

210 9859680

Γραφείο Ψυχολόγου Πετρά Χαράλαμπου

Για να κλείσετε ραντεβού με τον Ψυχολόγο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά. Η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 15:00. Ο κ. Πετράς δέχεται απογευματινές ώρες, κατόπιν ραντεβού.

Δεν κλείνονται ραντεβού μέσω διαδικτύου για λόγους εμπιστευτικότητας. Τα ραντεβού κλείνονται μόνον από τον άμεσα ενδιαφερόμενο και όχι από τρίτα πρόσωπα ή συγγενείς τους θεραπευόμενου.


T. 210 9859680

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×