Please select your page

Πετράς Χαράλαμπος Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Σπουδές & Εκπαίδευση

O Χαράλαμπος Πετράς σπούδασε Ψυχολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ανθρωπολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου όπου ολοκλήρωσε και τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία - Συστημικής Προσέγγισης στην Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, στην Ψυχοκοινωνική Αξιολόγηση & Ψυχιατρική Νοσηλεία στην Ψυχιατρική Κλινική του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων και στην Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος με την μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization & Reprocessing) στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας. Έχει εξειδικευθεί επίσης στο Coaching στο Oxford College, στο Health Coaching (CMA & ELMO Practitioner) στο EMDR Coaching for Performance και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων.

Κλινικό και επιστημονικό έργο.

H προσέγγισή του είναι συνθετική και βασίζεται στην σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται ανάμεσα στον Θεραπευτή και τον Θεραπευόμενο. Συνδυάζει τις αρχές της Συστημικής και Ψυχοδυναμικής Ψυχοθεραπείας, της Τραυματοθεραπείας και της Θετικής Ψυχολογίας. Παράλληλα με το θεραπευτικό του έργο, είναι πρωτοπόρος στον τομέα του Coaching και της Θετικής Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Είναι ιδρυτής και διευθυντής του Athens Coaching Institute στο οποίο σχεδιάζει και συντονίζει προγράμματα μετεκπαίδευσης για νέους επαγγελματίες. Μέχρι σήμερα, μετρά περισσότερες από 6000 ώρες κλινικής και συμβουλευτικής πρακτικής και 5800 ώρες συντονισμού βιωματικών εργαστηρίων. Έχει διατελέσει εξωτερικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, της Ψυχιατρικής Κλινικής του 414 ΣΝΕΝ, της Διεπιστημονικής Εταιρίας Ψυχολογικής Παρέμβασης "Ομπρέλα" και έχει συνεργαστεί με μια σειρά από πολυεθνικούς, ελληνικούς οργανισμούς και υπηρεσίες στον τομέα της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας. 

Είναι συγγραφέας του πρώτου επιστημονικού εγχειριδίου για το Coaching Psychology στην Ελλάδα, με τίτλο: Η Τέχνη του Coaching, Εισαγωγή στην Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας, που κυκλοφορεί στην 2η έκδοση από τις εκδόσεις Πηγή –iwrite.gr.

Συγγραφέας του δοκιμίου "Οι Χαρές και οι Λύπες της Ευτυχίας: ένας οδηγός επιβίωσης για όσους την αναζητούν", στο βιβλίο "Ευτυχία και πώς να την κατακτήσετε", Εκδόσης Πηγή - iWrite.gr. 

Συμμετοχή σε Εταιρείες - Εθελοντικό έργο. 

Ο Χαράλαμπος Πετράς είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EMDR-Hellas στην οποία διετέλεσε και Γενικός Γραμματέας, πλήρες μέλος του International Society of Coaching Psychology, του American Anthropological Association, του European Lifestyle Medicine Organization, του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων, του Association for Coaching και Country Advisor του International Research Team του European Mentoring & Coaching Council. Έχει τιμηθεί από τις ελληνικές ΕΔ για τις υπηρεσίες του στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ψυχικής υγείας του προσωπικού. Είναι εθελοντής Ψυχολόγος στην Κιβωτό του Κόσμου από το 2015. Έχει την τιμή να παρέχει τις υπηρεσίες και τις γνώσεις του τόσο προς τα ίδια τα παιδιά της Κιβωτού όσο και προς την Διοίκηση. 

Τομείς εξειδίκευσης:

Ο Χαράλαμπος Πετράς διατηρεί νόμιμο γραφείο Ψυχολόγου, αρ. αδείας 1824/13, όπου εργάζεται σε ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας και coaching με ενήλικες.

Θεραπεία Ψυχικού Τραύματος (κακοποίηση, απώλεια, βία, ατυχήματα).
Αγχώδεις διαταραχές & άγχος επίδοσης (κρίσεις πανικού, φοβίες, γενικευμένο άγχος).
Διαταραχές της διάθεσης / συναισθηματικές διαταραχές (κατάθλιψη, διπολικότητα, δυσθυμία)
Διαταραχές προσωπικότητας (οριακότητα, ψυχαναγκαστική διαταραχή προσωπικότητας).
Coaching αύξησης επιδόσεων για καλλιτέχνες και αθλητές.
Coaching για άγχος έκθεσης στο κοινό.
Health Coaching για διαχείριση χρόνιων προβλημάτων υγείας.

 

Ατομική Ψυχοθεραπεία & Ενδυνάμωση

Ατομικές συνεδρίες κατόπιν ραντεβού. Ώρες γραμματείας: Δευτ. - Παρ. 10:00 - 14:00.

210 9859680

Γραφείο Ψυχολόγου Πετρά Χαράλαμπου

Για να κλείσετε ραντεβού με τον Ψυχολόγο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά. Η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 14:00. Ο κ. Πετράς δέχεται απογευματινές ώρες, κατόπιν ραντεβού.

Δεν κλείνονται ραντεβού μέσω διαδικτύου για λόγους εμπιστευτικότητας. Τα ραντεβού κλείνονται μόνον από τον άμεσα ενδιαφερόμενο και όχι από τρίτα πρόσωπα ή συγγενείς τους θεραπευόμενου.


T. 210 9859680 Δευτ. - Παρ. 10:00 - 14:00

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×