Please select your page

To Performance Coaching με EMDR ή αλλιώς Coaching Eπιδόσεων, αποτελεί μία σύγχρονη επιστημονική μέθοδο που συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση του άγχους επίδοσης και ενισχύει τις δυνάμεις και τα ταλέντα των ανθρώπων. Πρόκειται για μια επαναστατική μέθοδο που συνθέτει στοιχεία από την Θετική Ψυχολογία, το Coaching και το EMDR. Το Coaching επιδόσεων παρέχει την απαραίτητη ψυχολογική προετοιμασία για κάθε είδους δοκιμασία, βοηθώντας τα άτομα να εισέλθουν σε ανώτερα επίπεδα ροής στα οποία ενεργοποιούν τον βέλτιστο εαυτό τους, επιτυγχάνουν απαιτητικούς στόχους και επιδεικνύουν ψυχική ανθεκτικότητα. Έτσι, προετοιμάζει τους ανθρώπους ώστε να ασχοληθούν μόνο με το αντικείμενό τους και όχι με τα εμπόδια που θέτει η ψυχολογία τους.  

Σε ποια αντικείμενα εφαρμόζεται και σε ποιους απευθύνεται:

Το Performance Coaching αξιοποιείται για την επιτυχία σε όλες τις δοκιμασίες ή επιτελέσεις (performance) όπως είναι ο επιστημονικός όρος, δηλαδή στην επιτέλεση έργου ή ρόλου για την οποία το άτομο αξιολογείται. Η επιτέλεση μπορεί να πραγματοποιείται μπροστά σε κοινό, επιτροπή, σε μια ομάδα ανθρώπων ή όχι. Η δοκιμασία μπορεί να είναι μεμονωμένη όπως για παράδειγμα συνεντεύξεις, αγώνες, παρουσιάσεις ή διαρκής, δηλαδή να αφορά έναν επαγγελματία αθλητή, παρουσιασή ή οποιονδήποτε άλλο που διατηρεί έναν απαιτητικό ρόλο.

Απευθύνεται σε αθλητές, καλλιτέχνες, μαθητές / φοιτητές, επιστήμονες και επαγγελματίες που επιτελούν έργο σε πραγματικό χρόνο εντός των καθηκόντων τους. Πιο συγκεκριμένα, επιτελέσεις στις οποίες εφρμόζεται είναι:

 • Αθηλιτικοί αγώνες, σπόρ.
 • Καλλιτεχνικό έργο, θέατρο και μουσική.
 • Συνεντεύξεις εργασίας ή αξιολόγησης.
 • Παρουσιάσεις κάθε είδους.
 • Εξετάσεις και αξιολογήσεις σε εκπαιδευτικό και επαγγελματικό πλαίσιο.
 • Διαπραγματεύσεις κάθε αντικειμένου (Επιχειρήσεων, Διπλωματίας, Πολιτικής).
 • Σε κάθε τι που καλείται ένας επαγγελματίας να υλοποίησει στο πλαίσιο του ρόλου και των καθηκόντων του. 

Πώς λειτουργεί στην πράξη.

Πρόκειται για μία βραχεία παρέμβαση που εστιάζει και επεξεργάζεται την επίτευξη συγκεκριμόνων στόχων. Η παρέμβαση πραγματοποιείται δομημένα ακολουθώντας τα εξής βήματα. Αρχικά, γίνεται αξιολόγηση της λειτουργικότητας του ενδιαφερόμενου για να διαπιστωθεί εάν το άγχος που βιώνει είναι άγχος επίδοσης ή κλινικό άγχος που χρήζει άλλης παρέμβασης. Σε περιπτώσεις που το άγχος είναι κλινικό, προτείνεται βραχεία ψυχοθεραπεία την οποία διαδέχεται το Performance Coaching. Στη συνέχεια ορίζονται οι στόχοι επίδοσης και ενεργοποιούνται οι εσωτερικές πηγές του ατόμου. Εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται οι αναστολείς της επίδοσης (blocks) και το ατομο απλευθερώνεται από παλαιότερες αποτυχίες, αρνητικές σκέψεις και φόβους. Τέλος, υλοποιείται η πλήρης επεξεργασία της δοκιμασίας - στόχου και το άτομο προετοιμάζεται για τις μελλοντικές του επιδόσεις. 

Ποια τα θετικά αποτελέσματά του.

Οι άνθρωποι που αξιοποιούν το Performance Coaching για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους, βιώνουν μια συνολική εμπειρία ενδυνάμωσης που αφενός ενισχύει τις επιδόσεις τους αφετέρου τους οδηγεί σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας και ευεξίας. Στόχος του PC δεν είναι μόνον η επίτευξη ενός στόχου αλλά η διατήρηση υψηλών επιδόσεων διαχρονικά. Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητές, καλλιτέχνες, και επαγγελματίες οφελούνται με τα εξής:

 • Μειώνουν το άγχος επίδοσης.
 • Διαχειρίζονται την εσωτερική και εξωτερική κριτική.
 • Μεταβολίζουν αρνητικά συναισθήματα και αρνητικές πεποιθήσεις.
 • Διαχειρίζονται τραυματισμούς και αποτυχίες. 
 • Πειθαρχούν στο πρόγραμμά τους.
 • Μαθοίνουν να χαλαρώνουν σώμα και πνεύμα.
 • Διατηρούν ισορροπημένη και ήρεμη σκέψη.
 • Ενισχύουν τα θετικά συναισθήμα και την αισιοδοξία τους.
 • Ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους.
 • Σταθεροποιούν συμπεριφορές που προστατεύουν τον στόχο τους.

Η αύξηση των επιδόσεων και η μείωση του άγχους πραγματοποιούνται με την μορφή ψυχολογικής (γνωστικής και συναισθηματικής) παρέμβασης στην ανθρώπινη προσωπικότητα. Για την ασφαλή και αποτελεσματική εφαρμογή, προ-απαιτείται η κλινική αξιολόγηση λειτουργικότητας και του πλαισίου αναφοράς. 

Ατομική Ψυχοθεραπεία & Ενδυνάμωση

Ατομικές συνεδρίες κατόπιν ραντεβού. Ώρες γραμματείας: Δευτ. - Παρ. 10:00 - 14:00.

210 9859680

Γραφείο Ψυχολόγου Πετρά Χαράλαμπου

Για να κλείσετε ραντεβού με τον Ψυχολόγο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά. Η γραμματεία λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 14:00. Ο κ. Πετράς δέχεται απογευματινές ώρες, κατόπιν ραντεβού.

Δεν κλείνονται ραντεβού μέσω διαδικτύου για λόγους εμπιστευτικότητας. Τα ραντεβού κλείνονται μόνον από τον άμεσα ενδιαφερόμενο και όχι από τρίτα πρόσωπα ή συγγενείς τους θεραπευόμενου.


T. 210 9859680 Δευτ. - Παρ. 10:00 - 14:00

×

Login

Please login using your credentials recived by email when you register.


Forgot your password? |  Forgot your username?

×

Register now


I'm a small Introtext for the Register Module, I can be set in the Backend of the Joomla WS-Register Module.  or   Login
×